indians_cadaques

Festa Major Sant Joan de l'Ampolla 2016

Si la majoria de catalans tenen el 23 de juny fixat al mapa, esperant per a fer fogueres, menjar coca i gaudir dels focs artificials, a l’Ampolla ho fan amb més motiu. I és que, entre els dies 20 i 26 de juny, aquesta localitat tarragonina acollirà la Festa Major de Sant Joan.

indians_cadaques02

La festa començarà, com és habitual, amb el repic de campanes i la disparada de coets, que marcaran el tret de sortida. A partir de llavors, començarà una celebració que combina tradició amb modernitat i ofereix al visitant un ampli ventall d’activitats per a tots els públics i gustos.

Per exemple, són típics de la Festa Major de Sant Joan de l’Ampolla els bous capllaçats i embolats, els concursos de tir al plat o les els àpats populars. També la proclamació de pubilles i els balls i concerts, des dels més tradicionals amb bandes de música fins els més moderns amb la disco mòbil.

indians_cadaques02

 

Més enllà d’això, també s’organitzaran activitats aquàtiques per a refrescar-se de la calor, gimcanes i proves varies. Entre elles hi destaquen el pal ensabonat o la cursa d’andròmines. Entremig de la festa, el dia 23 de juny, tindrà lloc la revetlla de Sant Joan. La flama del Canigó arribarà per mar i donarà peu a la tradicional foguera.

I, com no poden faltar en cap Festa Major, es trauran a passejar els gegants tot fent una cercavila pel municipi i els carrers s’ompliran de focs i mil colors amb els tradicionals correfocs.

indians_cadaques03

Ajuntament de L'Ampolla www.ampolla.org

Catalan Ways

Restaurant El Pescador

Càmping l'Ampolla