tot-catalunya

Escapades en Família al Berguedà

5 plans de turisme en família al Berguedà

El Berguedà és una zona extraordinària per a gaudir-hi d’experiències en família. El seu entorn natural privilegiat i la seva riquesa cultural el converteixen en un destí ideal per a practicar-hi senderisme o aprendre la història catalana recent. Alguns exemples d’activitats per a petits i grans són aquestes cinc propostes:

Parc d’Aventures del Catllaràs, a la Pobla de Lillet

El Parc d’Aventures del Catllaràs és un espai Lúdic-Educatiu on les famílies i les escoles poden gaudir d’un temps pels jocs i alhora descobrir, conèixer i valorar aquesta zona de l’Alt Berguedà, La Vall de Lillet.

El parc disposa d’un Circuit Groc per a nens de 3 a 6 anys aproximadament amb un mínim de 100 cm i un màxim de 120 cm, un Circuit Blau per a més de 135 cm d’alçada i un Circuit Taronja per a persones de mes de 145 cm d’alçada amb ganes de viure una aventura.
Pròximament es realitzarà un altre Circuit Blau, un Circuit Verd, un Circuit Vermell, un circuit Lila i un Circuit Negre, pels més agosarats

Fonts del Llobregat, a Castellar de n’Hug

Una de les zones més màgiques del Berguedà són les Fonts del Llobregat. L’origen d’aquest famós riu que recorre la província de Barcelona. Des del poble de Castellar de n'Hug, s’hi pot arribar amb automòbil, encara que és recomanable anar-hi a peu pel camí marcat que surt del poble, on s’hi van trobant indicacions de vegetació i fauna de la zona. 

El naixement del riu és digne de ser visitat per la seva espectacularitat, sobretot en temps d’aigües abundoses. Amb tota la força de la natura, les Fonts del Llobregat brollen directament dels cingles que voregen Castellar de N’Hug, i formen una abundosa i ràpida cascada. L’aigua travessa, senyora i fresa, àgil i viva, uns paratges que només semblen existir perquè ella faci el seu curs cap a la plana. 

Centre de cria de fauna salvatge Camadoca, a Santa Maria de Merlès

El centre de cria de fauna salvatge i educació ambiental Camadoca ofereix visites guiades amb què les famílies podran observar fauna única dels rius i boscos d’aquesta zona del Berguedà. Durant la ruta, s’expliquen quins són els principals problemes amb els quals s'enfronten i com evitar-los.

El Tren del Ciment, a La Pobla de Lillet

El petit Ferrocarril Turístic de l'Alt Llobregat uneix la Pobla de Lillet amb el Clot del Moro (a 8 km de Castellar de n'Hug). Durant 20 minuts es recorreran indrets imprescindibles de conèixer al territori, com els Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí i el Museu del Ciment Asland, ubicat a l'antiga fàbrica de ciment de Clot del Moro.

Centre del ruc català Fuives, a Olvan

Un animal s'ha convertit en tot un tòtem de la nació catalana: el guarà català. Curiosament, el Berguedà té la reserva més gran de rucs catalans del món. Gràcies a la feina de l'inesgotable família Gassó, el guarà català té la nissaga garantida. Una típica casa pairal catalana i el seu entorn reben al visitant oferint-li un viatge per la història tot explicant anècdotes i característiques d'aquest interessant animal. Una visita perfecta per a famílies.

Logos Berguedà

Rectoria de Montclar

Pizzeria Notta

Cal Dominguet

Refugi de Rebost

Refugi de Rebost

Edubotics

Cal Picas

WWW.TOT CATALUNYA .COM

Enllaços d'interès:

Web Oficina Turisme Berguedà

Fonts Llobregat

Centre ruc català

Tren del Ciment 

Parc d'aventures Catllaràs

Centre cria fauna