tot-catalunya

Festa Major de Sant Pere de Tossa 2016

És temps de Festa Major a Tossa de Mar. Una celebració que arriba al mateix temps que ho fa la flama del Canigó al municipi. Serà el dia de la Revetlla de Sant Joan, el 23 de juny a partir de les 21h del vespre quan s’iniciaran els actes de la Festa Major, amb una cercavila per diferents carrers de la vila. S’encendrà la foguera i es viurà la tradicional revetlla al carrer Capità Mestres, des de les 22h fins entrada la mitjanit. D’aquesta manera començarà la celebració més important de Tossa a l’estiu: Sant Pere 2016, que s’allargarà fins el dia 3 de juliol. .

indians_cadaques02

 

L’endemà, divendres 24 de juny, s’organitzarà a partir de les 17h30 la Festa Infantil de Sant Joan i, a partir de les 22h15 s’acabarà el dia amb música amb la Nit Tossenca, nit de concerts de grups locals. La música continuarà dissabte 25 de juny.

La Platja Gran acollirà, des de les 17h de la tarda, la primera edició del FIRC, Festival Internacional de la Rumba Catalana a Tossa de Mar. Després, a les 18h, hi haurà la presentació del llibre “Les cartes de l’escultor Enric Casanovas” a cura de Tere Camps i Susanna Portell.

indians_cadaques02

 

Diumenge, s’acabarà el primer cap de setmana de Festa Major fent esport, amb The Picasso Run, una cursa de tres quilòmetres que recorrerà diferents carrers del municipi. Les inscripcions es poden fer al Casal de Joves.

Dimarts serà el dia de 2x1 a la fira d’atraccions per a tots els nens i nenes de la vila, que podran beneficiar-se d’aquest descompte durant tota la jornada. A les 18h hi haurà el repic de campanes anunciant la Festa Major d’estiu i a les 20h, la passeig mossèn Cinto Verdaguer es durà a terme la lectura del Pregó a càrrec del Grup Rumba Tres. En acabar el discurs, s’encendrà la traca d’inici de Festa Major.

indians_cadaques03

 

Dimecres 29 de juny, dia de Sant Pere, co-Patró de la vila, serà un dels plats forts de la festa. Es començarà amb una activitat ciutadana entre les 10h i les 14h i entre les 16h i les 20h: “Posa cullerada al Museu de la Cuina de la Costa Catalana”, l’acte #FemMuseu. S’obrirà Can Ganga perquè els ciutadans puguin col·laborar amb idees i propostes pel projecte de museu i programa d’activitats. Ho organitza TossaLab. Les activitats continuaran a les 12h amb l’ofici solemne en honor a Sant Pere amb acompanyament d’orquestra. Seguidament, tindrà lloc la tradicional processó de Sant Pere a la Platja Gran. També hi haurà temps per a l’audició de sardanes. Amb una primera audició a les 13h30 a la plaça de l’església i una segona audició a les 19h al passeig mossèn Cinto Verdaguer.

Dijous 30 de juny, tornarà a obrir-se Can Ganga per a l’acte participatiu “Posa Cullerada al Museu de la Cuina de la Costa Catalana.

Divendres, 1 de juliol, s’inaugurarà l’exposició “L’emoció del color” de Guillermo Martí Ceballos, que restarà berta fins el 15 de juliol. A les 22h30 hi haurà el castell de Focs Artificials.

indians_cadaques03

 

L’últim cap de setmana de Festa Major començarà a les 12h a la capella de la Mare de Déu dels Socors, amb l’ofici solemne amb acompanyament d’orquestra. Allà mateix, a les 12h45 hi haurà audició de sardanes, que també s’organitzarà a les 19h al passeig mossèn Cinto Verdaguer. I a les 13h, el Centre d’Estudis Tossencs organitza al museu municipal el cicle “La mirada de l’artista”, una visita comentada a càrrec de l’escultor Bonaventura Ansón. Els actes continuaran a la tarda amb la presentació de llibre “Amb gust a sal” de Bonaventura Ansón, a càrrec de Pere Vila, president de la Diputació de Girona.

A partir de les 22h, al carrer Socors, s’organitza el Toquen a Córrer Ses Nou Sardanes i, a continuació, es durà a terme el tradicional Corre Aigua amb l’Associació de Músics de Tossa. La Festa Major de Sant Pere de Tossa de Mar acabarà diumenge, 3 de juliol, amb la sortida guiada “Ruta de Ses Rescloses” que s’iniciarà a la terminal d’autobusos, i a les 22h a l’edifici La Nau hi haurà espectacle flamenc, un acte benèfic per la Fundació Síndrome de Down de Girona i comarques. Ho organitza l’Escola de Lina i Sandra i tindrà un preu de 5 euros. Més enllà d’això, un cop acabada la festa, s’organitzaran un parell d’actes més. Entre el 8 i el 10 de juliol s’organitzarà el 13è Torneig de Futbol Platja “Vila de Tossa”, que durarà tot el dia a la Platja Gran. Finalment, diumenge dia 10, a partir de les 10h es quedarà a la Terminal d’Autobusos per a fer la sortida guiada “Camí de Ronda Sud”.

 

Ajuntament de Tossa www.tossademar.cat

Hotel Corisco

Golden hotels

Marisqueria Las Rias

Fondo Cristal

Pizzeria Bello