Arriba la 64a edició de la

Fira de Sant Isidre de Solsona

els dies 13, 14 i 15 de maig, conservant l’autenticitat dels seus inicis però adaptada als temps moderns i als gustos de tots els públics. “Aquesta fira ha esdevingut un referent de gran abast tant per la seva historia, varietat d’exposicions, com per la seva ubicació geogràfica que la situa en una àrea d’influència a cavall de dues conques hidrogràfiques que abraça des de la Catalunya central a la zona de ponent, la qual consolida la voluntat de seguir creixent i tenint presència, cada vegada més, ja no només en el calendari comarcal, sinó en el català”, afirma el director de la Fira de Sant Isidre, Josep Caelles i Subirana.

 


Hi haurà cites per als amants de la cultura, per als fanàtics de l’esport, i per als més sibarites. Com no pot ser d’una altra manera, els animals també hi tindran molt de protagonisme. De fet, enguany s’arriba a la XXIX Mostra de bestiar vaquí, a la XVI Mostra de bestiar equí, a la IX Mostra de bestia oví i cabrum i, per primera vegada, també hi haurà una mostra de bestiar de ploma. Com sempre, tot plegat anirà acompanyat del XXIV concurs de raça de bestiar vaquí.

 

Un altre dels punts forts són l’artesania i el comerç local. Per una banda, hi haurà la fira per promocionar els productes i articles artesans. Des de melmelades, sales, formatges, pa i coca, fins a titelles, bijuteria i il·lustració, macramé amb pedres semiprecioses, escultures o sabons, ungüents i cremes. Per una altra banda, la fira será un aparador del comerç local de Solsona. “La Fira de Sant Isidre és, doncs, un certamen que esdevé un immillorable aparador comercial, social, cultural, empresarial i turístic del Solsonès, davant d’una mescla de ramaderia, agricultura i propostes de tot tipus per a públics ben diversos”, afegeix Caelles.

puntairessabater



Tot i que als seus orígens, la Fira de Sant Isidre servia com a promoció del sector ramader, el cert és que cada vegada està esdevenint una cita més multisectorial. D’aquesta manera, a la fira també hi trobarem un espai d’automoció, amb vehicles nous i seminous de totes les marques i principals models, una zona de maquinària agrícola, amb les millors eines del camp, una d’industrial, amb empreses de primera línea nacional i internacional, una del comerç, amb la presencia de més d’un centenar d’establiments dins i fora del nucli antics, i una d’entitats, amb la participació d’entitats socials, culturals i esportives de la comarca.

caballscabllas

 

Entre les activitats culturals del programa hi destaquen exposicions, presentacions de llibres, xerrades de diversos temes, concerts o tallers. En l’àmbit esportiu hi haurà mostres i exhibicions de diverses disciplines, així com caminades per als més esportistes.


La gastronomia també hi tindrà un paper rellevant, amb la iniciativa “El Solsonès al plat”, a través de la qual es podrà gaudir dels productes i plats típics de la comarca en diversos restaurants de Solsona, Cambrils d’Odèn i Lladurs. 
Pots trobar el programa complet aquí.

cargolada

Carnisseria Teresa

Condis