Descobrim les Borges Blanques
Ens desplacem fins a les terres de Lleida per visitar les Borges Blanques i el seu patrimoni
arquitectònic. Per exemple, l’actual Església Parroquial de l’Assumpció és un temple neoclàssic, del qual podem destacar el campanar, acabat a finals del s. XIX amb carreus que s’aprofitaren en enderrocar-se el castell, com es pot apreciar en algunes pedres a l’escala de caragol que hi ascendeix. L’altura fins a la bola que el remata és de 50 metres, i està equipat amb nou campanes. La campana més petita és l’única antiga. Per la seva banda, l’orgue de l’església, procedent del Seminari de Lleida, fou fabricat el segle XIX a Barcelona i, com tots els orgues de vent, compta amb més de 200 tubs. Hi destaquen les pintures realitzades per l’artista local Carme Benet. Dels dos temples que hi ha a Les Borges Blanques, la Capelleta és el més antic. En un estret carrer de la nostra ciutat s’aixeca l’antiga Capella de la Verge dels Dolors, o la Capelleta, com més popularment es coneix. És una petita però cofoia esglesiola barroca situada a la part alta del carrer Hospital. Fou creada i utilitzada per la gent d l’antic Hospital, el qual donà nom al carrer més estret de tots.
Però al terme municipal de les Borges, al sector septentrional de la comarca destaquen

Les restes de pigment d’aquest conjunt foren descobertes per la senyora Anna Alonso el 14 de novembre de 1985 mentre duia a terme diferents treballs de documentació de l’art rupestre d’aquesta comarca.
El jaciment ocupa una balma amb la visera enfonsada i fracturada, orientada lleugerament al nord-est. S’hi observen dos tipus d’alteració: una degradació natural provocada per l’alteració del suport i la presència d’organismes vius que podrien acabar afectant les pintures i l’existència de grafits realitzats amb guix sobre la majoria de les pintures.