Sora
Informació general
Sora, tot i ser un municipi eminentment rural, també desenvolupa una certa indústria. Els principals conreus són el farratge i els cereals (ordi, blat, civada), i les activitats ramaderes més destacables són la cria de bestiar porcí i boví.
Pel que fa a la indústria, el 1989 es va aprovar el projecte d’urbanització del pla parcial industrial del terme de Sora, segons el qual es començà a construir el polígon industrial de la Teuleria. Aquest polígon és situat prop del veïnat del Serradet, al costat de la carretera de Sant Quirze de Besora a Borredà, i s’hi han instal·lat empreses de sectors diversos.
Llocs d’interès
Església de Sant Pere de Sora
El nucli de Sora es troba al voltant de l’església parroquial de Sant Pere de Sora, a partir de la qual va néixer i créixer com a raval. L’estructura actual de l’església és del segle XVII, encara que possiblement va tenir altres reformes anteriors. Va ser consagrada l’any 960 a instàncies de l’abadessa Ranlo i el bisbe Ató. Durant la guerra civil 1936-1939 es van destruir els seus vells retaules.
Església de Sant Joan de Sora
Església, dita també Sant Joan del Noguer. Existia ja el 1245. És una capella rectangular, sense absis, de tradició romànica (segle XIII). No té culte des del 1936.
La seva localització és a 2 Km. de la C-17 Barcelona-Puigcerdà, sortida Montesquiu-Sora. Carretera BV-4655
Festes i tradicions
La festa major se celebra el dia 29 de juny, per la festivitat de sant Pere.